Să celebrăm viaţa, să trăim clipa !

lifeAcum câteva minute a fost cutremur ! L-am simţit nu atât fizic, cât la nivel emoţional. Televizorul se zgâlţâia, monitorul calculatorului şi mai abitir ! Şi abia după câteva secunde bune creierul meu a strigat: Cutremur !!! Ai grijă ! Şi asta pentru că era prins în capcana gândurilor de peste zi !

Ce îmi mai spune ?!  Mă atenţionează că totul se poate schimba în câteva clipe, că acel “ viaţa trebuie trăită, AICI şi ACUM “ nu este doar un clişeu, un stereotip ! Aproape îmi ţipă:  ”Deşteptarea, cât mai ai de gând să te complaci  în starea asta de letargie, de somnolenţă autoindusă ??? Cine vrei să trăiască pentru tine ?! De ce îţi iroseşti energia şi te laşi consumată de lucrurile mărunte ?! ”

Şi îmi aduce în faţa ochilor minţii cele spuse de Paulo Coehlo în  “Brida”: “Acceptă ce îţi oferă viaţa şi încearcă să bei din fiecare cupă. Toate vinurile trebuie să fie gustate ; unele trebuie să fie doar sorbite , dar în cazul altora , sticla trebuie băută până la fund.”

Aşa încât, vă invit să celebrăm VIAŢA ! Să ne celebrăm pe NOI ! Să trăim cu adevărat fiecare clipă la maximă intensitate, gândindu-ne la ea ca la o partitură pe care o interpretăm cu atât de mult patos încât arcuşul ia foc în mâna noastră !

“Viaţa-i o oportunitate, beneficiază de ea.
Viaţa-i frumuseţe, admir-o.
Viaţa-i un vis, realizează-l.
Viaţa-i o provocare, confrunt-o.
Viaţa-i o datorie, achit-o.
Viaţa-i un joc, joacă-l.
Viaţa-i o promisiune, onoreaz-o.
Viaţa-i durere, depăşeşte-o.
Viaţa-i un cântec, cântă-l.
Viaţa-i o luptă, accept-o.
Viaţa-i o tragedie, confrunt-o.
Viaţa-i o aventură, îndrăzneşte.
Viaţa-i destin, construieşte-l.
Viaţa-i prea preţioasă, n-o distruge.
Viaţa-i viaţă, luptă-te pentru ea.” – citat din
Maica Tereza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: